OGIBiz Website

Eshop Before Menu
2748854
Menu
104810
Main Description
105153

Horizontal Image Area
105138

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελβετία. Την αγάπη για τα βότανα, τη φύση και το περιβάλλον, μου τη μετέδωσε ο πατέρας μου, καθώς από μια σταλιά μωρό, με έπαιρνε μαζί του στους μακρινούς περιπάτους του στα βουνά και στις λίμνες. Μεγαλώνοντας και  θέλοντας να μάθω καλύτερα τα μυστικά της φύσης, σπούδασα περιβαλλοντολόγος και τοπογράφος. Επί 20 χρόνια συμμετείχα σε δράσεις του Συλλόγου Προστασίας της Φύσης στην Ελβετία.

Με τον σύζυγό μου ταξιδέψαμε σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων …... Μας άρεσε να γνωρίζουμε άλλους πολιτισμούς, διαφορετικούς ανθρώπους και τον τρόπο ζωής τους. Ένα απ’ αυτά τα ταξίδια, υπήρξε  καθοριστικός  σταθμός της ζωής μου. Ήταν το 1997 όταν επισκεφθήκαμε τις Μυκήνες και η εμπειρία που έζησα πατώντας στα αρχαία εκείνα χώματα ήταν απίστευτη! Ένοιωσα  σαν να γνώριζα το μέρος από παλιά, σαν να τριγυρνούσα σ’ εκείνα τα μονοπάτια σε μια άλλη μου ζωή.  Έκλεινα τα μάτια και ήξερα τι υπάρχει πίσω μου, δεξιά κι αριστερά μου. Και αμέσως κατάλαβα ότι αυτός ο τόπος με καλεί να μείνω εκεί και να τον κάνω σπίτι μου! Ποτέ δεν ξαναγύρισα στην Ελβετία. Αγάπησα την Ελλάδα, τους ανθρώπους της, τον τρόπο ζωής και τη φιλοξενία τους.

Αφού μείναμε για 5 χρόνια στην Πελοπόννησο, αποφασίσαμε να γνωρίσουμε και άλλα μέρη της Ελλάδας. Επί 7 χρόνια περιπλανιόμασταν με το τροχόσπιτο, σαν τους τσιγγάνους, από το ένα μέρος στο άλλο. Αγαπήσαμε ιδιαίτερα τις Πρέσπες, τη Φλώρινα, τα Ζαγόρι. Το 2010 επισκεφθήκαμε  τη Νάουσα, μια μικρή πόλη στους πρόποδες του Βερμίου. Το φυσικό κάλλος τόσο της πόλης όσο και της γύρω περιοχής, με έπεισε ότι εδώ θέλω να ζήσω για όλη την υπόλοιπη ζωή μου.

Ετσι λοιπόν ξεκίνησα την προσωπική μου αναζήτηση των βοτάνων και άλλων φαρμακευτικών φυτών του Βερμίου. Στην συνέχεια μελέτησα το καθένα ξεχωριστά και αφού συνέλεξα τις πληροφορίες που χρειαζόμουνα, άρχισα να καταγράφω παλιές συνταγές  φυτικών θεραπευτικών αλοιφών και άλλων προϊόντων, από ανθρώπους με πείρα, γνώση και αγάπη για το αντικείμενο. Επί 10 και πλέον χρόνια παρασκεύαζα φυτικά προϊόντα για την οικογένεια και τους φίλους μου. Το 2017 και σε ηλικία 55 ετών δημιούργησα το εργαστήριο παρασκευής φυτικών/φυσικών θεραπευτικών και καλλυντικών προϊόντων. Γιατί θεωρώ ότι ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό που αγαπάς περισσότερο στη ζωή σου.

 

Sylvia Achala Zurmuel. 

Υ.Γ. Achala με βάφτισε η ΖΕΝ δασκάλα μου. Μεταφράζεται ως βουνό, σταθερό και αιώνιο. Μια άλλη ερμηνεία είναι η μη ανοχή στο ψέμα. Ζώντας την αλήθεια, είναι η καλύτερη εκπαίδευση.

Gallery
105155
Main Description
105156

Αφορμή για την ενασχόλησή μου με τα φυσικά προϊόντα, αποτέλεσε η πολύ πλούσια ποικιλία των βοτάνων του Βερμίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ήλιος της Ελλάδας και ιδιαίτερα το μικροκλίμα της περιοχής, εντείνουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Κάθε βότανο συλλέγεται με τα χέρια, τη στιγμή της μέγιστης απόδοσής του, σύμφωνα με την εποχή της ανθοφορίας του, αλλά και τις φάσεις της σελήνης. Επιλογή μου είναι, για τα προϊόντα μου να χρησιμοποιώ μόνο ελληνικές πρώτες ύλες, όπως βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αγνό κερί μέλισσας, καθαρό οινόπνευμα από απόσταξη σταφυλιών και αγνά αιθέρια έλαια. Ενώ η επεξεργασία των υλικών και η παρασκευή των τελικών προϊόντων, γίνονται μόνο χειρονακτικά.

Αυτή η διαδικασία συλλογής των βοτάνων και η προσεκτική επεξεργασία τους, προσδίδουν
στα προϊόντα μου τις μέγιστες θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων.

Footer
104816